Znate li šta je JAMSU? Obožavaćete ovu tehniku, a KLJUČ JE U MINIMIZIRANJU (FOTO/VIDEO)

09. 09. 2020. 000000 13:00

Foto: Printskrin / You Tube / the KLOG

Sheet maske za lice, nega u 10 koraka, dvostruko čišćenje lica, staklena koža - samo su neki od njihovih bjuti trendova koje rado praktikujemo.

Korejska vizija lepote fokus je stavila na postizanje savršene kože i minimiziranje njenih nedostataka, pa je samim tim akcenat na prirodnom izgledu, a ne na teškom mejkapu u nekoliko slojeva.

Pročitajte još: Obucite HALJINU koja kaže: ŽELIM da PUTUJEM!

Jedan od najnovijih trendova koji je izašao iz korejske kuhinje jeste i takozvana jamsu tehnika, koja garantuje da će vaša šminka biti blistava i postojana, odnosno da će se održati na licu gotovo ceo dan, a da deluje sveže.

Jamsu metoda je posebno pogodna za žene sa masnom ili kombinovanom kožom lica, a cilj je rešiti se viška masnoće na koži kako bi šminka bolje prijanjala.

Jamsu tehnika omogućava masnoj koži da dobije mat efekt, kao i to da se šminka ne razliva i preslikava, te da traje čitav dan. Ova tehnika takođe omogućava da se tečna podloga stopi sa kožom lica i izgleda što prirodnije.

Pročitajte još: TRIK ZA LEPOTU: Najlakši način da popravite NOKAT koji se ZACEPIO (VIDEO)

Jamsu metoda je jednostavna za sprovođenje i ne zahteva nikakve posebne veštine niti preparate osim onih koje već imate u neseseru.

Pročitajte još: Za savršenu frizuru odmah nakon buđenja potrebna vam je samo JEDNA STVAR

  1. Očistite kožu sredstvom za čišćenje lica, a zatim tapkajte tonik i hidrirajte kožu hidratantnim serumom i kremom.
  2. Nanesite tečni puder i korektor. Sa velikom četkom preko celog lica nanesite transparentni puder u kamenu ili prahu.
  3. Napunite veliku posudu hladnom vodom i zaronite lice u vodu na 15 do 20 sekundi, držeći oči zatvorene i pazeći da je lice potpuno potopljeno.
  4. Lagano potapkajte kožu suvim peškirom za lice i sačekajte da se lice u potpunosti osuši.
  5. Nanesite ostatak šminke kao što to inače radite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU