Da li ste čuli za SLADOLED OD ZELENOG ČAJA? Ovako se pravi, a ovo su sva korisna svojstva

20. 09. 2020. 000000 19:40

Foto: Depozit

Prvo, zeleni čaj sadrži alkaloide, uključujući i kofein, koji je odgovoran za tonus kože i održava energetski balans u organizmu, kao i stimulisanje mentalnih i fizičkih performansa.

Drugo, korisna supstanca tanin zelenom čaju daje jedinstven ukus. Tanin jača krvne sudove, pomaže varenje i ima svojstva dezinfekcije, uključujući sposobnost da izlučuje i radioaktivne elemente. Zato se zeleni čaj smatra odličnim za prevenciju raka.

Treće, zeleni čaj sadrži mnogo katehina - poznati antioksidans koji poboljšava metabolizam i, po mnogima, pomaže da se sačuva lepota i mladost.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Kalup za LED možete koristiti na NESVAKIDAŠNJI NAČIN, a biće vam od velike je pomoći u domaćinstvu

Zeleni čaj se često koristi u raznim dijetama - uglavnom zbog katehina, koje normalizuju težinu i vrši prirodnu detoksikaciju tela. Pored ove tri komponente zeleni čaj sadrže redak vitamin P, sprečava upale, toksičnost, alergijske reakcije, jača imuni i kardiovaskularnog sistem.

Veoma je korisno da pijete zeleni čaj, jer takođe smanjuje temperaturu tela i uklanjanje umor brzo.

Sladoled od zelenog čaja

Osvežavajući alternativa klasičnim ukusima – sladoled od zelenog čaja je savršen kao letnje desert.

Pročitajte još: Kada je najbolje POSOLITI HRANU: Pre ili posle kuvanja?

Foto: Depozit

Sastojci:

  • 1 litar punomasnog mleka
  • 5 kašičica zelenog čaja
  • 7 kašika šećera
  • Pola konzerve kondenzovanog mleka​ 

Priprema:

Stavite mleko na srednje jakoj vatri. Ne dozvolite da proključa i dodajte mleku šećer i zeleni čaj. Poklopite šerpu poklopcem i ostaviti na laganoj vatri.

Pročitajte još: Da li je ZDRAVO piti KAFU koja je stara NEKOLIKO SATI

Procedite mleko, dodajte kondenzovano mleko i staviti ga u kalup. Stavite u zamrzivač na 2 sata. Izvadite iz zamrzivača, malo otopite i nežno umutite u krem u blenderu.

Rasporedite sladoled u šolje i ostavite sladoled u zamrzivač još 2 sata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU