Najmekša punjena fokača, pogača sa ljutim čvarcima (FOTO/VIDEO)

23. 09. 2020. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 350 gr brašna
  • 200 ml vode
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • malo soli

Za nadev:

  • 100 gr sira kockice
  • malo maslinki
  • 5 kašika čvaraka zaljućenih
  • 1 paradajz
  • 50 gr šunke ili sudžuka
  • origano, krupna so, kim
  • 1 žumance
  • malo ulja

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko  testo pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 30 min.

Foto: Privatna arhiva

Razvući rukama testo bez mešenja veličine pleha.Namazati testo maslinovim uljem.  Masnim rukama napraviti rupe u testu u tu ubaciti seckan sir, kulen, maslinke  svarke.

Foto: Privatna arhiva

Naseći ruzmarina a može malo i belog luka zavući veće  komade u testo. Premazati žimancetom i maslinovim uljem, posuti origanom krunom solju i  kimom.

Foto: Privatna arhiva

Peći na 200 stepeni C oko 35 min da lepo porumeni. Vrhunska... Dobili ste fantastičnu fokaču na bakin način.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU