Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)

17. 10. 2020. 000000 11:00

Foto: A. M.

Božićni vašari u Beču su nezamislivi bez "carskih mrvica" ili "kajzer šmarn" čiji se opojni miris širi austrijskom prestonicom. Pripremaju se izuzetno lako.

Pročitajte još: Sreća iz dlana: LAKO napravite BOMBONU koja izmami OSMEH svakom detetu

Sastojci

Mogu i sa jabukama
Mrvice mogu da se jedu i sa jabukama umesto pekmeza od šljiva. Jabuke iseckajte ili izrendajte i kratko propržite.
  • 2 jajeta
  • 125 grama belog brašna
  • kašika šećera
  • čaša mleka
  • čaša jogurta
  • kašika butera
  • šaka suvog grožđa (nije obavezno)
  • pekmez od šljiva
  • malo cimeta
  • prstohvat soli

Priprema:

Suvo grožđe odmah stavite u vodu da omekšaju i nabubre. Pomešajte brašno, šećer i malo soli, dodajte žumanca, mleko i jogurt. Belanca izmutite mikserom, jer će smesa biti vazdušastija.

Ako se testo izlomi - tako i treba

Namažite tiganj buterom i, kada se ugreje, sipajte deo testa. Kada se ispeče sa jedne strane (po mehurićima ćete znati da je gotovo) okrenite ga na drugu stranu. Testo će se verovatno polomiti i to nije problem, jer ga svakako treba izlomiti na manje komade da bi se svuda dobro ispeklo.

Kada mrvice dobiju lepu rumenu boju izvadite ih na tanjir i ispecite ostatak testa. Mrvice pomešajte sa suvim grožđem.

Pročitajte još: Umesto bombona: LAK recept za SLATKE BADEME koji izazivaju OSMEH na licu!

Mrvice pospite cimetom i prema želji kristal šećerom. Odozgo prelijte pekmezom od šljiva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU