Da li je muška POŽUDA ZA SEKSOM veća od ženske? Evo i odgovora

Kristina Malešević

29. 10. 2020. 000000 18:40

Foto: Pixabay

Pripisivanje seksualne požude muškarcima apsolutno je problematično, posebno ako se posmatraju muškarci koji su u dužim vezama ili brakovima, pokazuju poslednja istraživanja koja dovode u pitanje prethodne nalaze o snažnijoj i intezivnijoj muškoj požudi u odnosu na žensku.

Količina požude tokom seksualnog odnosa nije pokazala razlike među polovima.

Pročitajte još: Istraživanje pokazalo: Muškarci sa DUBLJIM GLASOM pre će varati u vezi, evo i zašto

Naime, polne razlike zapravo ne mogu se uvek razmatrati kao takve, već se u istraživanje moraju uzeti brojni drugi faktori koji utiču na seksualnu požudu partnera.

Pročitajte još: Da li TREBA ostaviti DETE SAMO U KUĆI? U ŠOKANTNIM slučajevima je to (NE) OPRAVDANO

Foto: Depositphotos

Jedno od poslednjih istraživanja koje je sprovedeno na Univezitetu Britiš Kolumbija, analiziralo je ključno pitanje - kakav je osećaj požude u određenom momentu, količina požude tokom seksualnog odnosa nije pokazala razlike među polovima.

Pročitajte još: ŠTA TO FATALNA ŽENA IMA ŠTO „OBIČNA“ NEMA? Ovih 10 OSOBINA ih odlikuje!

- Ovo saznanje dovodi u pitanje prethodna saznanja o polnim stereotipima u smislu žene kao te koja je suzdržanija. Čini se kako faktori požude u momentu mogu biti jednako potentni za žene i muškarce - objašnjava Lori Broto, profesorka na Univezitetu Britiš Kolumbija.

Pročitajte još: "Mi sve radimo UDVOJE, imamo NAŠE rituale" i PROĐE život sa POGREŠNOM osobom!

Drugi su došli do teorije koja kaže da se ženska požuda događa u skladu sa menstrualnim ciklusom, odnosno tokom ženskog vrhunca uzbuđenja i požude zapravo se događa ovulacija pa je njihova motivacija za seksom jednaka kao kod muškaraca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU