ŽENE, evo rešenja iz RUSIJE! Napravite same MELEM KOJI BRIŠE UPALU JAJNIKA

Kristina Malešević

30. 10. 2020. 000000 18:00

Foto: Pixabay

Ovaj melem koristio se još u Carskoj Rusiji, a njegova lekovitost počiva na prirodnom pčelinjem vosku.  Melem se pravi veoma lako, u kućnim uslovima i može dugo da stoji, pa ga većina domova u Rusiji i dan danas poseduje među lekovima.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Pčelinji visak predstavlja složenu mešavinu koja sadrži preko 300 materija. Poseduje antimikrobno i regenerativno dejstvo, pa je idealan za pravljanje obloga za zarastanje rana.

Poznato je i njegovo regenerativno dejstvo u odnosu na oštećene ćelije i tkiva u tretiranoj oblasti, dalje omekšava kožu, koja postaju meka i glatka, uklanja bore zbog toga je zauzeo važno mesto u kozmetici.

Pročitajte još: Sveštenstvo RUSKOG MANASTIRA otkriva narodni lek za PREVENCIJU RAKA

Prirodni vosak ima sposobnost da pri zagrevanju prima veliku količinu toplote, pa pri stavljanju na bolesno mesto postiže poboljšanje cirkulacije krvi u tretiranoj zoni i doprinosi boljoj ishrani oštećenog tkiva. Osim toga, vosak ima protivupalni efekat i poseduje antibiotičko dejstvo.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Sveštenstvo RUSKOG MANASTIRA otkriva narodni lek za PREVENCIJU RAKA

Poznato je i njegovo regenerativno dejstvo u odnosu na oštećene ćelije i tkiva u tretiranoj oblasti, dalje omekšava kožu, koja postaju meka i glatka, uklanja bore zbog toga je zauzeo važno mesto u kozmetici. Koristi se i za lečenje rana ,jačanje desni i poboljšane varenja.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Priprema melema

Za pravljenje melema potrebno je da skuvate jedno jaje, pa potom da izvadite žumance i dobro ga izgnječite.

Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

Sa strane, u šerpicu sipajte 400 mililitara hladno ceđeno maslinovo ulje i u njega dodajte 60 grama čistog pčelinjeg voska. Ulje će početi da pucketa, a ako počne da peni sklonite ga sa vatre na kratko i nastavite tako dok ne umešate celo žumance, koje ste prethodno dodali u smenu. Nakon toga, procedite kroz cediljku i sipajte u teglu. Pre nego što se stegne promešajte nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.

Prilikom primene, ako melem budete koristili za obloge, potrebno je da ga prethodno ugrejete na vodenoj pari na oko 40 stepeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU