Ne znate šta ćete za ručak: Napravite SARMU sa kobasicama (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

01. 11. 2020. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • Listovi kiselog kupusa
  • 2 para domaće kobasice
  • 500gr mešanog mlevenog mesa
  • 50 gr pirinča
  • 200 gr suve slanine
  • 200 gr suvih rebara
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • aleva slatka i tucana papreika ljuta
  • mlevenog bibera
  • ulja..soli
  • masti ili ulja

Priprema:

Na ulju propržiti  malo sveže kobasice. Kad se proprže  izvaditi  pa dodati sitno seckan crni luk pa ga ispržiti  dodati mleveno meso.

Foto: Privatna arhiva

Skinuti sa šporeta pa dodati sitno seckanu domaću kobasicu (može  u secku) alevu slatku može i tucanu papriku, bibera, soli beli luk i opran pirinač. 

Pročitajte još: TOPE se ustima, podsećaju na BAKU, a recept je PROVEREN (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Odvojiti listove ako je jako kiseo i slan oprati u 2 vode. Velike listove preseći na pola i skloniti zadebljali deo.

List staviti na dasku ili na dlan  staviti kašiku fila pa malo istanjiti na dužinu saviti list sa strane i uviti u sarmu  uzanu i duguljastu .Ređati uspravno u šerpu u staviti sdsuvu slaninu i rebra već šta imate,  i odozbo malo nasečenog kupusa. Dodati još aleve paprije i tucane masti ili ulja i naliti vodom. Sarmu kuvati na tihom da krčka odko 2 sata. Uz sarmu proja.. Uživancija vrhunsko..Prijatno..

Pročitajte još: Pletena pogača izazov za iskusne domaćice: KORAK PO KORAK (FOTO/VIDEO)

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU