Pravimo ove greške kada POHUJEMO ŠNICLE: Izbegnite ih i biće još ukusnije

Kristina LJubisavljević

01. 11. 2020. 000000 15:20

Foto: Deposit

Meso izvadite iz frižidera pola sata pre pohovanja pa ga obavezno prosušite papirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečićete odvajanje pohva od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.

1. Pohujemo meso različite debljine i veličine

Veći komadi mesa trebaju više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebali biste da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istoj tiganju kao i vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umesto toga bilo bi najbolje meso iseći na istu debljinu.

Pročitajte još: "Tehnika od sedam minuta"... Nekoliko saveta za savršeno hrskav krompir

2. Zaboravljamo na tučak za meso

Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite tučkom za meso ili se možete poslužiti nekim drugim predmetom. Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.

3. Pohujemo meso koje smo upravo izvadili iz frižidera

Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrejan tiganj, izazvaćemo prskanje ulja na sve strane ali i umanjiti mogućnost za pečenje hrskavog mesa. Meso bismo trebali da izvadimo iz  frižidera pola sata pre pohovanja. Potrebno je i osušiti ga popirnatim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečitćete odvajanje poha  od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.

Ne zaboravite pečeno meso da stavie na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

4. Štedimo na hlebnim mrvicama

Da bi šnicla imala ukusan i hrskav omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za pohovanje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i hlebnim mrvicama svaki deo površine šnicle. Nemojte se ustručavati i utisnite mrvice što jače u površinu mesa.

Pročitajte još: U JEDNOM POTEZU oljuštite paradajz kao PROFESIONALNI KUVAR

5. Zaboravljamo na začine

Utrljate li nešto soli u meso pre pohovanja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u hlebne mrvice možete dodati i nešto sitno iseckanog začinskog bilja i tako šniclama dati dodatnu dozu ukusa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU