MANEMI BORAT: Kazahstan je odlučio da izvuče KORIST od BORATA i ODLIČNO im ide!

03. 11. 2020. 000000 09:00

Foto: Youtube / screenshot Kazakhstan Travel

Sada je Kazahstan odlučio da na Boratu zarade!

Pročitajte još: Bacite kalendar, ZABORAVITE na LETOVANJE: Sada se traže SPARTANSKI vikend i NOMADSKI HOTELI

Borat Foto: Youtube/ screenshot ONE Media

Film "Borat" je prilično uvrednjiv za Kazahstance i njihovu državu koja je sinonim za super-modernu arhitekturu, ali turistički predstavnici su zaključili da bi mogli da izvuku korist od besplatne promocije koju im je pružio ovaj komičar.

Film je hit u celom svetu, zašto to ne iskoristiti?

Film je postao hit širom svetu i teško da postoji osoba koja nije čula za Borata. Petnaest godina kasnije Borat će pomoći Kazahstanu.

Foto: Youtube / screenshot Kazakhstan Travel

Pročitajte još: Turisti SRBIJU ocenili ČETVORKOM, a KRITIKUJU puteve i još jednu stvar

"Kazahstan. Veri Najs!" (Kazahstan! Very Nice!) naziv je kampanje koja je upravo pokrenuta za cilj ima da promoviše ovu zemlju. Kampanju čine četiri filma u kojima turisti istražuju Kazahstan, prirodu, hranu, gradove, pijacu... Na kraju svakog spota turisti zaključe da je u ovoj zemlji "veri najs".

Spotove je osmislio Amerikanac koji živi u Kazahstanu.

Spotove je osmislio Amerikanac Denis Kin, koji živi u Kazahstanu, a svuda u svetu je osetio ruganje. Zbog toga je Kairat Sadvakasov, zamenik predsednika za kazahstanski turizam, znao da će ova krilatica izazvati osmehe kod svih koji je čuju.

Pročitajte još: Neke zemlje PLAĆAJU da ih posetite: Pokrivaju pola AVIONSKE karte i svaka treća noć BESPLATNO

Borat je snimljen u najneprijatnijem trenutku za ovu zemlju
Film je izašao 15 godina nakon što je Kazahstan 1991. godine proglasio nezavisnost od SSSR-a i zemlja je još tražila novi identitet, a onda su na ružan način ušli u popularnu kulturu!

Zanimljivo je da je turizam u Kazahstanu "buknuo" posle prvog filma o Boratu, uprkos neodobravanju vlasti. Nedavno je na Amazon Prajmu objavljen nastavak filma u kojem se Borat vraća u SAD da ciljem da uruči poklon potpredsedniku Majku Pensu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU