Otkrila ODLIČAN TRIK kako da napravite prirodno sredstvo za pranje veša: Treba vam samo jedan KESTEN (VIDEO)

09. 11. 2020. 000000 20:40

Foto: Printskrin / Instagram / treesnpeace

Aktivistkinja za zaštitu životne sredine, Josephine Becker iz Edinburgha, na svom Instagramu podelila je pametnu i jeftiniju zamenu za sredstvo za pranje veša. Otkrila je kako da napravite prirodno sredstvo od samo jednog kestena i malo vode u tri jednostavna koraka.

Prvo u prirodi pronađite jedan kesten, a onda ga isecite na nekoliko komada. Zatim te delove stavite u staklenu teglu i ostavite ih da odstoje preko noći. U tom periodu iz kestena će se osloboditi saponin, organska hemijska supstanca koja se često nalazi u sapunima i deterdžentima za čišćenje.

Pročitajte još: POJAČAJTE mašinu za veš, jer su BAKTERIJE žilave i bićete iznenađeni do KOLIKO STEPENI mogu žive!

 
 
 
 

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A tutorial for DIY washing powder from chestnuts that you can collect right now 🌰🍂 Trends such as buying soapnuts, which are shipped over from eg. India, is CO2 intensive, harms local populations by driving up prices, appropriating their traditional-used items and is also super unnecessary bc we have our own soapnuts in Europe/N.America 🌰

Objava koju deli Josephine Becker (she/her) (@treesnpeace) dana

Kada svoje prirodno sredstvo želite da koristite, nekoliko puta dobro protresite teglu, a zatim kroz sito prelijte vodu u mašinu za pranje veša kako bi se izbegli komadići kestena koji bi je mogli oštetiti. 

Pročitajte još: Kako se zapravo koristi MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA? Muškarac izazvao polemiku na društvenim mrežama (VIDEO)

Ako želite, možete dodati i nekoliko kapi esencijalnog ulja za prirodan miris.

Korisnici društvenih mreža ostali su oduševljeni njenim jednostavnim trikom, a mnogi su otkrili da jedva čekaju da ga isprobaju. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK