Musaka sa tikvicama i pljeskavicama gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)

10. 11. 2020. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 2 pljeskavice sa lukom gotove
  • 100 gr kačkavalja (listovi)
  • 200 gr kisele pavlake
  • 200 ml mleka ili jogurta
  • 2 tikvice
  • 3-4 jaja
  • ulje, so
  • 1 veća šargarepa
  • malo prezli i brašna

Priprema:

Tikvice oguliti, iseći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 minuta, pa ocediti tečnost. Ispohovati brašno, jaja, prezle... Pržiti.

Foto: Privatna arhiva

U jaja što su ostala dodati još jedno jaje ubaciti pavlaku, mleko ili jogurt i izmešati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu, pa kačkavalj tikvice.

Foto: Privatna arhiva

Zatim pavlaka, pljeskavica i sve ostalo do utroška. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena. Vrhunski ručak. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU