Imamo recept za današnji ručak: Napravite GULAŠ na bakin način (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

14. 11. 2020. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 300 gr svinjskog mesa
  • 300 gr pileče džigerice
  • 300 gr luka crnog
  • 2 sveže paprike
  • malo ljute tucane paprike
  • malo aleve paprike slatke
  • 1 šargarepa veća
  • 1 paradajz svež ( može pire paradajz)
  • 2 čena belog luka
  • 3-4 lista lovorov lista
  • ulje
  • od začina, so, biber, peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa i to dinstati (ukupno oko 30 min.)

Foto: Privatna arhiva

Dodati najpre na kocke meso i lovorov list, doliti malo vode i krčkati oko 20 min. Ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekne.

Foto: Privatna arhiva

Dodati malo suvog začina ili samo soli 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Jendu kašičicu rastvorti u malo vode i ubaciti. Dodati biber, beli luk i još fmalo prokrčkati.

Pročitajte još: ODLIČNA NAMIRNICA: Nakon ovog teksta ješćete je svaki dan za doručak!

Na kraju seckan peršun i odmah isključiti. Kao prilog predlažem kuvane rezance. Prijatno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU