Napravite DOMAĆI HLEB na listu kupusa: Bez aditiva (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

15. 11. 2020. 000000 11:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je

  • 500 ml mlake vode
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 kašićica šećera
  • 800-850 gr brašna

Priprema:

U malo mlake vode razmutiti kvasac sa šećerom, kad zapeni dodati ostatak, vode, brašno pola i so i dobro umutiti.

Foto: Privatna arhiva

Dodavati ostatak brašna i mesiti dok se ne dobije tvrđe glatko testo da se ne lepi. Podeliti na dva dela, razviti malo i uviti u rolnicu. U dugačak pleh poređati listove svežeg kupusa i staviti rolnice hleba, pobrašnjiviti ih i pokriti krpom da se udvostruče. 

Pročitajte još: BRZA i ZDRAVA večera: Zapečeni karfiol u rerni (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Uključiti rernu na 210 stepeni, pa kad se ugreje smanjiti na 190 stepeni C i peći hleb 50-60 min.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU