Jednostavan trik kako da ISPOHUJETE BATAKE, a da sačuvaju sve svoje sokove

19. 11. 2020. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Svi volimo da pojedemo pohovan batak, kako mladi tako i deca, pa i stari. Pohujemo na razne načine obarimo ih, pa od toga skuvamo supicu, a batake ispohujemo.

Bataci budu neukusni jer svi sokovi  ostanu u supi. Evo načina kako ispohovati batak, a da oni budu jedna celina, a u isto vreme mekani kao puter.

Kad krenete da ih jedte  i koskicu bi pojeli koliko su slatki. E to je to! Donosim vam baš taj recept!

Pročitajte još: Recept za SUNCE POGAČU koju ćete obožavati! Lagana i preukusna (FOTO/VIDEO)

Potrebno je:

  • 2 bataka
  • 2 karabataka
  • 3 jaja
  • brašno, prezle
  • ulje, so, biber
  • granule belog luka

Priprema:

Batake zaseći do kosti, dobro posoliti, pobiberiti dobro i uvaljati u brašno jaja i prezle. Zatim ponovo u jaja i prezle.

Foto: Privatna arhiva

U šerpu sipati ulje za dva prsta, pa kad se dobro zageje spustiti batake da se prže na laganoj termperaturi.

Pročitajte još: POSNO I PIKANTNO: Čili flekice sa kiselim kupusom (FOTO/VIDEO)

Mogu se neko vreme poklopiti da omekšaju, pa otklopiti da se lepo zapeku. Vaditi na papirnu salvetu.

Foto: Privatna arhiva

Fantastičan ukus od kog se i koskice glođu. Uživanje u jelu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU