Prednosti MICELARNE VODE: Kojim tipovima kože odgovara

Kristina LJubisavljević

20. 11. 2020. 000000 20:40

Foto: Deposit

Pored toga što uklanja šminku, on čisti i tonira kožu uz samo nekoliko laganih poteza vatom.

Micelarna voda je kombinacija prečišćene vode, hidratantnih sastojaka i aktivnih supstanci (tenzida). NJeni molekuli se prirodno grupišu i stvaraju micele, koje na prljavštinu i ulje deluju poput magneta.

Pročitajte još: Pravimo greške kada LAKIRAMO NOKTE: Kako da ih izbegnete

Kada brišete lice vaticom natopljenom micelarnom vodom, micele se lepe za pamuk. Istovremeno, sa kože povlače šminku, sebum i drugu nečistoću.

Iako ne sadrži alkohol ni druge agresivne sastojke, micelarna voda uklanja čak i vodootpornu šminku, bez bilo kakvih iritacija.

Formula je toliko lagana i nežna da ih nije potrebno ispirati, što znači da hidratantni sastojci ostaju na koži sve dok ga ne upije.

Tip kože

Kada je reč o tipu kože, micelarna voda je univerzalno prihvatljiv proizvod, sa posebnim formulama za suvu, masnu, osetljivu i mešovitu kožu. Idealna je i za onu sklonu aknama jer uklanja prljavštinu i otčepljuje pore bez isušivanja kože.

Pročitajte još: Ove stvari na prvi pogled možete otkriti o ljudima

U ponudi je velik broj preparata, od onih na bazi ceramida, do onih sa prebiotskim dodacima koji hidriraju i omekšavaju kožu. Limunska kiselina ima efekat pilinga, pa uspešno uklanja mrtve ćelije i višak ulja. Istovremeno pomaže koži da upije druge proizvode poput tonera, seruma i hidratantnih krema. Različiti biljni ekstrakti (npr. krastavac i ječam) umiruju kožu i pružaju joj antioksidativnu zaštitu.

Suvoj koži prijaju formulacije sa glicerinom, vitaminom E i ekstraktima algi, a oni sa masnom kožom treba da odaberu micelarnu vodu sa česticama uglja koji posebno delotvorno apsorbuje prljavštinu i masnoću iz pora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU