Srbi slave Jovana ZLATOUSTOG! Ako danas uzmete konac u ruke, može vas zadesiti VELIKA NESREĆA

Kristina Malešević

26. 11. 2020. 000000 08:20

Foto: SPC

Hrišćanski vernici danas slave sećanje na Svetog Jovana Zlatoustog, najčuvenijeg propovednika u istoriji crkve, velikog svetitelja i reformatora.

Pročitajte još: Znate li zašto je manastir ŽIČA CRVENE boje? Mi imamo odgovor!

Predanje kaže da je bio veoma cenjen među običnim narodom kome se rado obraćao i tumačio mu Sveto pismo. Sveti Jovan Zlatousti je bio veliki borac protiv jeretika. Tako je i došao u sukob sa caricom Evdokcijom koja ga je prognala u mesto Koman u Jermeniji gde je ovaj veliki svetitelj umro 407. godine. 

Pročitajte još: Znate li zašto poštovaoci Dostojevskog kupe karanfil i izađu na trećoj stanici, kod manastira Aleksandar Nevski?

Veruje se da je na dan kada slavimo Jovana Zlatoustog dobro uzeti knjigu u ruke i pročitati bar neki njen deo

NJegove mošti su krstaši 1204. odneli iz Carigrada u Rim, gde su počivale sve dok 2004. dogovorom nisu ponovo vraćene u današnji Istanbul.

Na Jovana Zlatoustog izbegava se svako korišćenje konca, vunice, strune, odnosno šivenje, pletenje, vezivanje. Veruje se da onaj ko tada prekine nit, konac time prekida i svoj život.

Pročitajte još: Pismo MASONA koje se PREPRIČAVA: Isprovociraćemo socijalnu KATAKLIZMU i otvoriti vrata LUCIFERU

Kako u srpskom narodu Sveti Jovan važi za učenog sveca, veruje se da je na dan kada on slavi dobro uzeti knjigu u ruke i pročitati bar neki njen deo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU