Evo zašto je POST izuzetno dobar po naše ZDRAVLJE

27. 11. 2020. 000000 17:40

Foto: Depozit

Sve je više istraživanja koja se sprovode i koja pokušavaju da utvrde kakav uticaj hrana ima na naše telo. Naravno, svi znamo da moramo da vodimo računa o tome šta unosimo u naš organizam i da moramo da se kontorlišemo i ograničavamo. Zbog toga je po mnogima čest post genijalno rešenje.

Istraživanja su pokazala da u toku posta, telo iz svog sistema izbacuje sve štetne materije i potpuno čisti i detoksikuje organizam. Za 24 sata izbaci se ogromna količina toksina iz tela, samo ako jedete hranu koju podržava post, dakle namirnice koje nisu životinjskog porekla.

Pročitajte još: Znate li zašto je Cezar rekao: "Kocka je bačena"?

Istraživanja su pokazala da ljudi mnogo bolje prolaze kroz vreme posta nego kada drže dijetu. Glavni razlog za to jeste verski, ali i taj što u postu nema ograničavanja količine, već samo zabrana namirnica životinjskog porekla. Post je možda dobar i za gubljenje kilograma, ali kada je reč o zdravlju, ovakav način ishrane je veoma dobar za vaše telo.

Foto: Depozit

Dokazano je da duži postovi dovode do regeneracije ćelija, regulisanja krvnog pritiska i smanjivanja krvnog šećera, što je odlično za ljude koji su u godinama i koji sigurno imaju problema sa nekom od ovih stavki.

Pročitajte još: KOLIKO DUGO ĆETE ŽIVETI? Izmerite obim vašeg struka i saznajte

Zato je vrlo važno da se trudite da što češće posetite. Nutricionisti savetuju da to bude post dva puta mesečno od nekoliko dana. Tako ćete telo dva puta u toku meseca čistiti od toksina i bukvalno ga restartovati, što će vam omogućiti stabilniji, zdraviji i srećniji život.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU