Kako da popravite SLUŠALICE na kojima je POKIDAN KABL (VIDEO)

07. 12. 2020. 000000 10:40

Foto: Printskrin / You Tube / RichsMethods

Zbog konstantnog savijanja i uvrtanja, kablovi koji sačinjavaju veći deo naših slušalica se vrlo lako mogu oštetiti. Takva oštećenja u početku dovode do prekidanja zvuka, a kako se oštećenje bude povećavalo, zvuk će se na kraju potpuno izgubiti.

Mnogi bi u ovakvim situacijama takve slušalice bacili i uputili se u radnju kako bi kupili nove, ali mi vam pokazujemo način da ih popravite i tako uštedite makar neki novac.

Pročitajte još: Ne odustajte! Evo kako da PRODUŽITE životni vek baterije na LAPTOPU

Prvo što treba da uradite jeste da utvrdite gde je kabal oštećen ili prekinut. Kada to uradite, potrebno je da kabl potpuno presečete i da odstranite oštećene delove i sa jedne i sa druge strane. Zatim kabl zagrejte upaljačem i uklonite gumiranu izolaciju, kako biste došli do tankih, finijih žica ispod.

Sve što treba da uradite jeste da međusobno spojite i uvrtite žice sa jedne i druge strane presečenog kabla. Vodite računa da spajate žice koje su iste boje i na kraju koristite izolir traku kako biste ih pričvrstili i zaštitili od kratkog spoja.

Pročitajte još: PLAVO SVETLO na računaru ubija vaše OČI! Evo kako da odmah rešite ovaj problem

U video klipu ispod možete videti kako da to uradite, pa ako imate neki par starih i pokidanih slušalica, vežbajte se na njima i pokušajte da ih osposobite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU