PUNJENE KROFNE su odličan izbor za nedeljno popodne! Isprobajte ovaj recept i zasladite vikend (FOTO/VIDEO)

06. 12. 2020. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 200 ml mlakog mleka
  • 15 gr kvasca
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 350 gr brašna
  • 1 jaje
  • korica limuna
  • 30 ml ulja
  • ulje za prženje
  • krem za punjenje

Priprema:

U mleko dodati šećer i  kvasac, dodati kašiku brašna izmešati da kvasac nadođe. Dodati jaje, pa ga malo žicom umutiti i dodati 350 brašna, a onda dodati i ulje, so, koricu limuna i zamesiti glatko mekše testo.

Foto: Privatna arhiva

Ostaviti da poraste, pa razviti za pola cm i izvaditi krofne.

Pročitajte još: POSLASTICA ZA SVAKI DAN: Zajedno sa bakom Jelom napravite SJAJAN SOČNI KOLAČ (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Izvaditi jednu krofnu pa još jednu  čiju sredinu izvadite sa manjom čašicom da krofna ima rupu.

Prročitajte još: Ukus detinjstva: Recept za posne VANILCIE sa orasima (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Staviti jednu preko druge, a zatim ređati u podmazan poslužavnik i pokriti da odmara oko 15 min.

Pročitajte još: Napravite najzdraviju TURŠIJU: Beli luk u jabukovom sirćetu (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Pržiti u dubokom ulju i puniti kremom ili džemom. 

Pročitajte još: Napravite KISELO MLEKO koje ćete moći da SEČETE kao tortu (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

 Podsećaju na male pečurke. Uživajte u vrhunskim, mirisnim i pahuljastim krofnama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU