Slatke, a ne lepe se za zube: Napravite domaće KARAMELE (RECEPT)

19. 12. 2020. 000000 17:00

Foto: Depozitfoto

Karamele su omiljene zimske bombone čiji ukus može čoveka u trenutku da oraspoloži.

Pročitaje još: Rusi nisu poznati po slatkišima, ali ovaj KOLAČ morate probati

Potrebno je:

  • 250 g šećera
  • 250 ml slatke
  • pavlake
  • 30 g putera
  • 60 g meda
  • ekstrakt
  • vanile

Priprema:

Okrugli kalup obložite pek-papirom i malo nauljite. U šerpu stavite sve sastojke, dobro ih promešajte i zagrevajte lagano, na tihoj vatri, da se šećer rastopi. Kada se masa vidno zgusne odmah je sipajte na obložen pleh i ostavite da se prohladi. Dok je još mlaka, ali već stegnuta, pažljivo je odlepite od papira, pa vratite na njega i nauljenim nožem secite kockice.

Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)

Karamel bombone stavite u frižider da se stegnu. Ukoliko volite, navedenim sastojcima možete da pridružite i malo mlevenog ili sitno seckanog lešnika.