Kosa kao iz salona: Tajna je u samo jednoj stvari!

20. 12. 2020. 000000 19:00

Foto: Depozit

Savršena i stilizovana kosa će svima popraviti raspoloženje i naporan dan. Nakon tretmana u salonu, kosa je uvek svilenkasta i puna volumena! U salonu se uvek rado prepustimo u ruke stručnjaka, ali, takođe, pitamo se kako im to uspeva od ruke s obizorim na to da kod kuće nikad ne postignemo takav efekat.

Stučnjaci tvrde da se tajna krije u pranju kose. Naime, većina ljudi koji dođu u salon imaju čiste i uredne vrhove, ali kako se ide prema temenu situacija se menja.

Pročitajte još: Alkohol u nezi kože: Zašto se koristi i koja je njegova funkcija?

Ako želite kosu kao iz salona, potrebno je da uložite više vremena i truda u pranju kose.

Na samom početku kosu treba dobro očešljati, jer ćete je tako raspetljati, a češljanje će pomoći i u kasnijem otklanjanju prljavštine. Pre pranja proverite da li je temperatura vode dobra: prilikom pranja voda treba da bude mlaka, u suporotnom kosa će izgubiti na čvrstoći.

Pročitajte još: Za šta još možete da koristite LAK ZA KOSU: Spas u pravom trenutku

Foto: Depozit

Nadalje, stručnjaci tvrde da kosu uvek treba dva puta šamponirati: prvim šamponiranjem se uklanja prljavština, drugim se kosi daje sjaj. Pored ovoga, bitna je i količina šampona, a idealna mera je veličine lešnika; Šampon treba naneti direktno na koren kose i masirati. Prilikom ispiranja obratite pažnju na "skrivene" delove (iza uha ili iznad vrata). Nakon ispiranja, obratite pažnju da li nije ostao višak šampona, jer će, u suprotnom, kosa izgledati beživotno. 

Hladna voda podstiče cirkulaciju.

Pročitajte još: Nedin beskvasni HLEB se prepričava, a o paštetama se pričaju legende. Evo njenih recepata!

Važan deo posle pranje je nanošenje regeneratora, posle koje će kosa biti čvršća i mekša, a hladnijom vodom završite poslednje ispiranje. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU