Banane za DORUČAK? Zašto vi ipak trebalo da razmislimo?

Kristina LJubisavljević

22. 12. 2020. 000000 08:20

Foto: Deposit

Sadrže puno kalijuma, magnezijuma i vlakana. Međutim, zašto ih onda stručnjaci ih preporučuju za doručak?

Banane sadrže 25 posto šećera koji naglo povećava nivo insulina. Za posledicu ima to da postajemo umorni i vrlo brzo ogladnimo!

Pročitajte još: Šest namirnica koje ne bi trebalo držati u frižideru!

Ako ne želite da se odreknete banane ujutru, onda je kombinujte sa zdravim masnoćama, začinima ili začinskim biljem koji ne dižu insulin u nebesa. Na primer, s maslacem od kokosa, bademima ili chia semenkama. Tako će se neutralizovati kiselina iz banane, a biće iskorišćene prednosti kalijuma, vlakana i magnezijuma, a da šećer ne skoči.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU