Muškarci, obratite pažnju: Ove stvari utiču na bolju erekciju

24. 12. 2020. 000000 15:20

Foto: Depozit

Čak 15 posto muškaraca barem povremeno teško postiže erekciju i to u najboljim godinama života, pokazalo je novo istraživanje.

Za dobru i zdravu erekciju neophodan je dotok krvi u muški polni organ. Iako se mnogi muškarci u srednjim godinama suočavaju sa ovim problemom, stručnjaci im poručuju da problem sa erekcijom nije stvar njihove muškosti.

Pročitajte još: ISPOVEST MUŠKARCA POSLE RAZVODA: Ovih 20 grešaka me je koštalo braka

Istraživanjem je utvrđeno i da samo 20 posto muškaraca u dobi između 40 i 59 godina gotovo uvek može da postigne zdravu erekciju.

Prema istraživanjima, hrana koja nije dobra za srce nije dobra ni za muški polni organ, jer i jedan i drugi organ zavise o dotoku krvi. Mediteranska ishrane koja uključuje voće, povrće, žitarice, zdrave masnoće i crno vino najbolji je početak za dobru erekciju.

Pročitajte još: Hladni, osećajni ili odani? Šta KRVNA GRUPA kaže o tome kakvi smo u ljubavi?

Krvotok je ključan za zdravu erekciju, a ništa ne pospešuje dobar krvotok kao fizička aktivnost. Osim što će vas održati u dobroj formi, teretana će vam pomoći i da postignete i sačuvate dobru erekciju. Trčanje je, takođe, poželjno, ali izbegavajte vožnju biciklom jer previše vremena provedenog na biciklu može da dovede do razvoja erektilne disfunkcije, savetuju stručnjaci.

Pročitajte još: Ovo su NAJSEKSIPILNIJI delovi ženskog tela

Postoje istraživanja koja su dokazala da pušenje utiče na intezitet erekcije. Osim što oštećuje krvne žile pušenje može da ošteti i samo tkivo muškog polnog organa te da ga učini manje elastičnim.

Za razliku od cigareta, kafa vam može pomoći u postizanju bolje erekcije.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu u Teksasu pokazalo je da muškarci koji konzumiraju u proseku 2 do 3 šoljice kafe dnevno ređe pate od erektilne disfunkcije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU