Kraljica među čokoladnim tortama: Danas pravimo REFORMU (FOTO/VIDEO)

02. 01. 2021. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 16 jaja
  • 300 gr čokolade za kuvanje
  • 250 gr maslaca (može margarin)
  • 300 gr mlevenih oraha
  • 150 gr šećera u prahu
  • 4 kašike brašna
  • 2 krem šlaga od čokolade za ukrašavanje

Pročitajte još: Doručak za poželeti: Fine mekane lepinje sa krompirom za dobro jutro

Priprema:

Umutiti 8 belanaca sa 50 gr šećera u čvrst šne dodati 2 kašike brašna i 100 gr mlevenih oraha.

Dobro izjednačiti i istresti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15-20 min. na 180 stepeni C. Za drugu koru umutiti ponovo isto i ispeći još jednu koricu, pa kad se prohlade preseći na pola da se dobiju 4 korice.

Foto: Privatna arhiva

U preostala žumanca dodati 50 gr šećera u prahu, pa ih penasto umutiti i staviti na paru da se zgusnu. Pred kraj dodati 200 gr čokolade i izjednačiti. Skloniti sa pare i dobro ohladiti. 

Pročitajte još: Kandidat za MIŠELINOVU zvezdicu: U Beogradu može da se pojede slatkiš kakav ne postoji nigde na svetu (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

I maslac penasto umutiti, pa ga sjediniti sa čokoladnim delom. Dobro mikserom sve izmiksati da se dobije fina penasta krema.

Pročitajte još: Ukus detinjstva: Recept za posne VANILICE sa orasima (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Svaku koricu premazati kremom osim poslednje. Ostaviti krema malo za delove sa strane.

Pročitajte još: Dva u jedan: SLADOLED torta bela kao sneg (RECEPT)

Foto: Privatna arhiva

Umutiti šlag kremu i ukrasiti špricom, posuti čokoladnim mrvicama.

Pročitajte još: ZABAVA ZA CELU PORODICU: Napravite prelepu novogodišnju slatku jelku (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Dobro ohladiti. Najbolje je da napravite dan ranije i da onda uživate u najboljoj čokoladnoj torti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU