Evo kojim navikama UBRZAVATE PROCES STARENJA

05. 01. 2021. 000000 08:40

Foto: Depozit

Bilo zbog dojenja, godina ili genetskih predispozicija, nijedna žena ne može da izbegne to da joj se grudi u nekom trenutku života barem malo ne opuste. Međutim, postoje i neke navike koje mogu ubrzati ili pogoršati proces.

Pročitajte još: Neverovatno je šta sve utiče na stvaranje CELULITA? Stres jedan od faktora

Evo na šta treba da pazite...

Grudnjak

Uvek birajte grudnjake koji će dati dovoljnu podršku grudima jer će u suprotnom, odnosno ako se grudi tresu, koža na grudima oslabiti, kao i proizvodnja kolagena.

Foto: Depozit

Pušenje

Čak i samo jedna cigareta dnevno i povremeno pušenje slabe i čine kožu starijom, jer uzrokuju smanjenje dotoka krvi u površinski sloj kože.

Pročitajte još: Žene su HIT! Da li znate koliko traje praznično doterivanje?

Jo-jo dijeta

Ako varirate konstantno između dva do četiri kilograma telesne mase gore-dole, to nije problem. Ali ako se radi o deset ili više kilograma, svaki put kada dobijete i izgubite kilograme koža na grudima će se još više opustiti.

Kreme

Foto: Depozit

Kao što štetni UV zraci doprinose nastanku bora na licu, kreme sa zaštitnim faktorom isto tako nepovoljno utiču na grudi jer se smanjuje stvaranje kolagena i oštećuje koža, što rezultira opuštenim grudima.

Pročitajte još: Sprečite suvoću ruku: Napravite kućni piling i vratite im hidriranost

Trčanje

To nikako ne znači da bi trebalo da prestanete da trčite, već da dok trčite nosite sportski grudnjak s odvojenim korpama koji će grudi držati na mestu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU