Prošli su praznici: TRI SAVETA kako ubrzati gubitak kilograma

Kristina Malešević

17. 01. 2021. 000000 11:20

Foto: Pixabay

Kombinacija pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti ključ su za održavanje savršene figure. Ipak, fitnes stručnjaci preporučuju i tri trika koji će doprineti zdravom gubitku kilograma u izuzetno kratkom roku.

Dovoljno sna

Pročitajte još: Potreban je samo 21 minut: Ove subote radimo HIT TRENING sa trenerom Marijom (VIDEO)

Manjak sna ne samo da izaziva povećan unos kalorija, nego i oneomogućava želucu da da signal mozgu da je pun. Naime, kada smo umorni naše telo pojačano proizvodi grelin, hormon apetita, kako bi nadoknadio energiju da nas drži budnima, a u međuvremenu zbog iscrpljenosti organizam prestaje sa lučenjem hormona leptina, koji je mozgu govori da smo siti.

Masaža

Pročitajte još: Najvažnija novogodišnja odluka: ŠETAJTE, šetajte i rastežite se na 4 načina

Kako bi se mišići što brže oporavili od mukotrpnog vežbanja, a time bili što pre spremni za novo sagorevanje masnoća, potrebno ih je dobro izmasirati. Ne samo da masaža sprečava upale i popravlja cirkulaciju krvi, nego i ubrzava oporavak mišića za čak 60 posto.

Kod masaže morate imati na umu da ne masirate mišiće odmah nakon fizičke aktivnosti nego morate sačekati da se ohlade, najbolje bi bilo da ih lagano „istrljate" pre spavanja.

Pročitajte još: Kako se osloboditi bola u mišićima posle vežbanja? Tri efikasna rešenja koja će vam pomoći da se rešite UPALE

Dovoljno vode

Dehidracija je apsolutno kontraproduktivna jer dramatično usporava metabolizam, čime se sav vaš trud, muka i proliveni znoj bacaju u zaborav. Stručnjaci savetuju da se, uz preporučeni dnevni unos  od  dva litra vode, za svaki sat vežbanja popije dodatnih pola litra vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU