Ajnštajn znate ko je, a da li znate ko je Merlin Savant?

23. 01. 2021. 000000 17:20

Foto: Instagram/ screenshot itmeansinfo

Merlin vos Savant je pravi fenomen. Ona je lepa, pisac, kolumnista, a njen iznosi I Q 228! To je najveći koeficijent inteligencije zabeležen ikada, jer prosečan iznosi oko - 100.

Pročitajte još: PUTOVANJA SU KLJUČ SREĆE: Više usrećuju od dana venčanja

Rođena je 11. avgusta 1946. godine u Sent Luisu i uvek je živela normalnim, povučenim životom. Kao mala rasla je kao i sotala deca, a u 10. godini su otkrili da je super-pametna. Ipak, njeni roditelji nisu dozvolili da iko to sazna, pa je nisu ni odvajali od ostalih.

Studirala je na državnom univerzitetu u Vašingtonu, a 1986. godine je njena "tajna" objavljena u Ginisovoj knjizi rekorda. Ubrzo je dobila priliku da piše kolumnu "Pitajte Merilin" u jednom magazinu u kojem je rešavala problme. Napisala je i nekoliko knjiga. Ima supruga Roberta Jarvika (radio je na prvom veštačkom srcu) i sina. Zdrava je i srećna.

Pročitajte još: One mogu sve! Šta mislite, ko obavi 42 ZADATKA tokom dana?

Nvodno, najpametniji čovek ikada bio je Vilijam Džejms Sidis koji je bio rođen 1878. godine, a njegov koeficijent inteligencije je iznosio 300, a zanimali su ga je termodinamika i poreklo ljudi.

Pročitajte još: SUPERŽENA živi na ivici: Evo koliko je opasno biti MULTITASKING osoba

Druga najpametnija osoba na svetu su Terens Tao sa 225 i Kristofer Hirata sa 225, dok je Kim Un Jong treći, jer je njegov koeficijent inteligencije 210.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU