Znate li šta znači ARKAN? Evo kako je Željko Ražnatović dobio nadimak

Kristina LJubisavljević

15. 01. 2021. 000000 17:10

Foto: Arhiva Novosti

Postoje dve verzije. Po prvoj koju je i on sam nekada prepričavao, Arkan je dobroćudni čarobnjak iz stripa koji je kao dečak obožavao. Druga priča kaže da je u jednom od lažnih pasoša, s kojim je kao maloletnik prešao Italaliju, stajalo ime nekog Turčina Arkana.

Nekada je njegova majka, Slavka Ražnatović, govorila da je nadimak Arkan doneo iz inostransta, a da ta reč na nekoliko starih svetskih jezika znači nepobediv.

Željko Ražnatović je ubijen na današnji dan, 15. januara 2000. godine. Ubistvo se dogodilo u nekadašnjem poznatom beogradskom hotelu "Interkontinental".

Foto: Arhiva Novosti

Podsećanje

Tog dana je sa Arkanom u hotel došla i njegova supruga, Svetlana Ceca Ražnatović, kao i njena sestra Lidija, koje su bile u obližnjem butiku. Kako je govorila oko 17 časova se začula pucnjava i nastala je panika.

- U jednom tenutku u butik je utrčao Zvonko Mateović, tražio je da mu dam pištolj. Neke žene su mi branile da izađem iz butika, a Zvonko je vrištao "Ubijen je komandant". Smogla sam snage i ortčala do muža. Željko je krvario, pokušala sam sa reanimacijom. Vrištala sam da neko pozove hitnu pomoć - goorila je kasnije Ceca za medije. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU