Gnjecave, masne, tvrde: Primenite jednostavan TRIK do savršenih prženica

30. 01. 2021. 000000 08:00

Foto: Depozitfoto

Volimo da ih jedemo, ali često nam "ispadnu" previše suve ili gnjecavo mekane, a ne znamo zbog čega, jer nam se čini da svaki put sve uradimo isto tokom pripreme.

Pročitajte još: Jedan za kupus salatu, drugi odličan uz tropsko voće... Šta sve niste znali o ZAČINIMA?

Jedan od omiljenih izbora za doručak, prženice, nije teško spremiti ako sledite određene korake. Najpre tačno odredite odnos jaja i mleka. Pridržavajte se razmere od jednog jajeta naspram 150 ml mleka (ako stavite previše jaja, prženice će imati ukus sličan omletu). Hleb bi trebalo da bude star najmanje tri dana, jer će tako biti dovoljno suv i čvrst da se ne raspadne prilikom umakanja u jaja i mleko, koje bi trebalo brzo obaviti, po nekoliko sekundi sa svake strane.

Koristite isključivo stari hleb!

Važno je i da parčići hleba budu jednake debljine, da bi se istovremeno ispržili. Ulje zagrejte tako da bude vrelo, pa spuštajte prženice u tiganj i pecite ih po dva-tri minuta sa svake strane, okrećući ih cele, šupljikavom kašikom. Na kraju će hleb spolja biti hrskav i zlatnožute boje, a sredina kao gušći krem.

Pročitajte još: SVILEN i ukusan: Tajna SAVRŠENOG krompir pirea

Čim su ispržene, izvadite ih iz tiganja šupljikavom kašikom i stavite na papirne ubruse. Uz to, prženice će postati sočnije ako ih potom odmah poklopite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU