SAVRŠEN RUČAK: Danas pripremamo gulaš sa pilećom džigericom (FOTO/VIDEO)

28. 01. 2021. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je: 

  • 350-400 gr pileće džigerice
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 2 šargarepe
  • ulje
  • so, biber
  • peršunov list

Pročitajte još: VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa kad omekne dodati na krugove šargarepu i to dalje dinstati. Džigericu iseći na pola, pa i nju ubaciti. Dodati 200 ml vode i kuvati da omekne.

Foto: Privatna arhiva

Posle 20 min. ubaciti pavlaku i nju malo ostaviti da provri. Dodati so i biber, a ako je ređe može kašičica brašna. 

Pročitajte još: ŠTRUDLICE I UŠTIPCI: Preukusna poslastica koju svi obožavamo (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Na kraju staviti seckan peršunov list. Kao prilog krompir, testenina, pirinač. Uživajte u svakom zalogaju.

Pročitajte još: Za doručak, ručak ili večeru: Sjajne punjene slane korpice (FOTO/VIDEO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU