Uvek ćete im se vraćati: Omiljene čokoladane kocke svih domaćica (FOTO/VIDEO)

29. 01. 2021. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

Za svetli deo:

  • 2 jaja
  • 100 gr brašna
  • 50 gr šećera
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 1/2 praška za pecivo

Pročitajte još: SAVRŠEN RUČAK: Danas pripremamo gulaš sa pilećom džigericom (FOTO/VIDEO)

Za čokoladni deo:

  • 2 jaja
  • 50 gr šećera
  • 100 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 1 puna kašika kakaa
  • 50 gr suvog grožđa (potopljeno u rumu)

Još je potrebno:

Pročitajte još: VREDI PROBATI: Danas pripremamo domaću salamu šunkaricu (FOTO/VIDEO)

Za preliv:

  • sok od 3 narandže
  • 100 gr čokolade
  • 300 gr džema od kajsija ili po želji

Priprema:

1 kora

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35x25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.

Pročitajte još: ŠTRUDLICE I UŠTIPCI: Preukusna poslastica koju svi obožavamo (FOTO/VIDEO)

2 kora

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano. Dodati ulje, mleko, suvo grožđe i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskvit isto kao prvi.

Foto: Privatna arhiva

Prvi svetli biskvit prohlađen preseći na pola. Staviti jednu polovinu u poslužavnik, preliti sokom, pa premazati džemom. 

Pročitajte još: Za doručak, ručak ili večeru: Sjajne punjene slane korpice (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Na njega dodati tamni deo (njega ne seći) ,preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati.

Pročitajte još: Prva po ukusu i kvalitetu: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Uživajte u vrhunskom ukusu!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU