BRILJANTIN proglašen za seksistički film! Olivija NJutn Džon odbrusila kritičarima!

06. 02. 2021. 000000 14:30

Foto: Youtube/ screenshot

Tokom božićnih praznika gledaocima širom sveta ponovo je pušten nekadašnji hit-film "Briljantin" iz 1978. godine. Gledaoci u Britaniji su bili "zgroženi" filmom i krenula je lavina komentara.

Pročitajte još: Selma Hajek (54) u bikiniju: Još jedna dama u šestoj deceniji pokazala SAVRŠENO telo

Film je ocenjen kao "seksistički", "homofobičan" i, urkatko, grozan! Tako su ga ocenjivali kritičari, posle punih 40 godina, a loše komentare davali su gledaoci na društvenim mrežama BBC koji je emitovao film.

Olivija NJutn Džon (72), koja je u "Briljantinu" glumila glavnu žensku ulogu Sendi, na kritike je odgovorila kratko: "LJudi, oladite malo!"

Mizogeni elementi!
Kritičari su išli toliko daleko da su analizirali i reči pesama. Tako su u pesmi “Summer Nights” uspeli da pronađu mizogene elemente!
"Briljantin" je zabavan mjuzikl, ne tražite u svemu zaveru!

- Film treba da shvatite kao "sladak klasičan mjuzikl". Film je zabavan, Ne zaboravite da se snimljen 70-tih godina o periodu 50-tih godina. Dakle, shvatite ga kao neozbiljan mjuzikl - rekla je Olivija.

Pročitajte još: Spremite se za ŠOK: Bila je SEKS simbol 90-tih, svi muškarci su je želeli, a evo kako DANAS izgleda

Ova asutralijska glumica je tri puta uspela da pobedi rak i kaže da sada potpuno drugačije doživljava svet oko sebe. Ona je dala intervju za britanske medije.

- Moramo malo da se opustimo, a ne da u svemu tražimo "zadnje namere" - zaključila je ona.

Džon Travolta, koji je glumio glavni muški llik Zuka, smatra da je film sladak, simpatičan, zabavan i da sigurno u njemu ima mnogo dobrog čim je i danas popularan.

Pročitajte još: Super model Paulina Poriškova (55) kao od "majke rođena": Telo kao tinejdžerka

- Film je jedinstven, opustite se malo - zaključio je Travolta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU