Zdrav doručak za koji treba da odvojite samo 10 minuta: Ukusan HELJDA ROLAT (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

11. 02. 2021. 000000 09:45

Foto: Instagram/ kuvarice_manje_zbori

U danu koji tako brzo prođe malo nam vremena ostaje za pripremu hrane. Postupak pripreme ovog heljda rolata traje kratko. Odvojite desetak minuta za pripremu, a ostatak vremena prepustitie rerni. Odlične za doručak, a možete ih poneti i na posao. 

Na instagram profilu Kuvarice_manje_zbori možete naći odlične recepte, a mi smo se ovog jutra odlučili za sledeći:

Potrebno je:

  • 500 gr kora za pitu
  • 300 gr sira
  • 400 gr pečurki
  • 1/2 praziluka
  • 1 čaša (čaša od 2dcl) jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša heljdinog brašna.
  • 4 jaja
  • 1 prašak za pecivo

Pročitajte još: Zašto PRAZILUK treba da uvrstimo u ishranu? Bio je cenjen još kod STARIH EGIPĆANA

Priprema:

Umutite jaja dodajte jogurt, ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ostavite sa strane jer tom smesom premazujete kore.

Praziluk iseckajte i pržite na malo ulja, ubacite pečurke i pržite dok tečnost ne ispari zatim dodajte so, biber...

Kad se pečurke ohlade pomešajte ih sa sirom. Odvojite po 3 kore. Svaku koru premažite sa smesom od jaja i na treću koru koju ste premazali stavite fil pečuraka.

Pročitajte još: Bolje, lepše i domaće: Kad dete traži da mu kupite pecivo, dajte mu ovo domaće kiselo testo i nećete pogrešiti (FOTO/VIDEO)

Krajeve kora presavijete ka unutra i urolate u rolat. Postupak ponavljate dok imate materijala, ako vam ostane smesa kojom ste premazivali kore, premažete je i preko pite na kraju. Pecite sve na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU