Vrhunska umetnost na BANANAMA: Potrebna je samo viljuška (FOTO)

16. 02. 2021. 000000 19:30

Foto: Printskrin / Instagram / banana_bruiser

Moderni umetnici već dugo vremena koriste najrazličitije površine kao svoja slikarska platna. Ana Čojnička, koja živi u Londonu, izabrala je da oslikava kore banana, a time je počela da se bavi sasvim slučajno.

Pročitajte još: Nemački naučnik otkrio: Da li je veća sreća čokolada ili mnogo novca?

Ona je, naime, prošle godine u martu bila bolesna, pa je bila prinuđena da sedi u kući duži vremenski period. U drugoj nedelji oporavka, dok se dosađivala posle ručka, ona je višljuškom počela da prelazi preko kore od banane kao da crta.

Na njeno izneđenje, Ana je primetila da pritisak viljuške na kori od banane čini da ona na tom mestu potamni, a to ju je ohrabrilo da iskoristi ovu tehniku za pravljenje znatno kompleksnijih slika na ovoj voćki.

Pročitajte još: JEZIVO ili FASCINANTNO? Fotografija jelena izazvala buru na internetu (FOTO/VIDEO)

Rezultati njenog napora izgledaju neverovatno, ali zbog organske prirode banana, oni ubrzo nestaju. Ana je, naravno, svesna toga, zbog čega fotografije svojih remek-dela na bananama redovno objavljuje na svom Tviteru i Instagramu.

Pročitajte još: Zahtev svekrve šokirao snajku: "Želim da dojim svoje unuče!"

Pročitajte još: Optička varka koja će vam začas postaviti "dijagnozu": Vidite li cik-cak linije ili krivulje – ili oboje? Evo šta to znači (VIDEO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU