Burek za doručak: Kako da ga sami napravite? (FOTO)

Kristina LJubisavljević

13. 02. 2021. 000000 09:00

Foto: Printscreen/ Instagram/ Kuvarice_manje_zbori

Za današnji doručak inspiraciju smo pronašli na Instagram profilu Kuvarice_manje_zbori. 

Potrbno vam je:

  • 500gr kora za pitu
  • 300gr mlevenog mesa
  • 300gr sira
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • mirođija
  • so, biber
  • mast ili ulje da pokrije dno tiganja
  • 1/2 dcl ulja
  • 1/2 dcl kisele vode
  • prašak za pecivo

Pročitajte još: Kačamak njoke kao najbolji gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)

Priprema:

U tiganju na zagrejanom ulju propržite crni iseckani luk. Dodate mleveno meso, zatim dodate začine, so, biber, mirođiju. Kada je meso gotovo sklonimo tiganj sa vatre, dodamo jedno jaje i sve zajedno promešamo. U plastičnu posudu izmerimo sir.

1/2 dcl ulja pomešamo sa 1/2 dcl kisele vode i praškom za pecivo, to nam služi za premaz kora. Kore presečete na pola, zatim stavite jednu polovinu na drugu i sečete trouglove. Uzmete jedan trougao premažete ga premazom, stavite sir, preko njega stavite drugi trougao, premažete ga premazom, stavite fil od mesa, šire krajeve kora savijete ka unutra i rolate u rolatić. Taj postupak ponavljate dok ne potrošite materijal.

Pročitajte još: Kako da od jednog testa napravite dva peciva? Tajnu nam otkriva baka Jela (FOTO/VIDEO)

Pečete u tiganju na zagrejanoj masnoći sa obe strane dok ne dobiju lepu boju. Gotove bureke ređate na ubrus pre služenja kako bi upili masnoću. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU