Pritisnite junetinu, pa ako ostane otisak prsta... Kako odabrati sveže meso?

20. 02. 2021. 000000 11:00

Foto: Depozitfoto

Da bi vaš obrok od govedine bio što ukusniji, veoma je važno da odaberete kvalitetno parče mesa. Kako ćete znati da ste na "dobrom tragu"?

Pročitajte još: 6 neočekivanih lekova za ZUBOBOLJU: Svi ih imamo u kući i neverovatno pomažu 

Najpre, ono mora da bude sveže, a to ćete najbolje proceniti po boji koja bi trebalo da bude jarkocrvena. Ako ima tamniju nijansu, to znači da je meso staro i da ćete morati dugo da ga kuvate. Zatim, njegova površina treba da bude suva i bez mrlja.

Jednostavan test - prst na meso!

Da je reč o kvalitetnom komadu, proverite uz pomoć jednostavnog testa - stavite prst na meso. Ako udubljenje brzo iščezne, odnosno izravna se, znaćete da je meso sveže. Obratite pažnju i na miris. On treba da bude prijatan.

Pročitajte još: "Umro bih, a ne bi znao čemu služi!" I glumica LIDIJA VUKIĆEVIĆ šokirana! Da li je ovo i vaše životno OTKROVENJE? (VIDEO)

I još nešto - masnoća u odabranom komadu mesa mora da bude gusta i bledo bela. Ukoliko je žućkasta, to je pouzdan znak da je meso staro.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU