Današnji ukusan ručak: Domaći PILEĆI PAPRIKAŠ

Kristina LJubisavljević

24. 02. 2021. 000000 15:00

Foto: Didy kitchen

Ako ste danas za neko kuvano jelo na sajtu Didy kitchen pronašli smo ideju za pileći paprikaš.

Sastojci:

  • 2 kom batak + karabatak
  • 700 gr krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 6 kašika ulja
  • 2 kašike brašna
  • šaka peršuna
  • so, biber i tucana paprika po ukusu
  • 1 kocka za supu goveđa ili pileća

Pročitajte još: Projice sa kačkavaljem su recept dana: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju (FOTO)

Uputstvo za pripremu

U šerpu sipajte ulje, stavite piletinu, propržite par minuta sa obe strane, dodajte šargarepu seckanu na kolutove, crni luk seckan na kockice i sitno seckan beli luk. Propržite još nekoliko minuta.

Nalijte vodom, stavite 2 kašike aleve paprike. Dodajte tucanu papriku i biber po ukusu, poklopite. Kada prokuva, stavite kocku za supu i ostavite da se kuva oko 30 minuta.

Pročitajte još: Za doručak ili večeru: Kako se prave MINI KUKURUZNE PICE? (FOTO)

Ubacite papriku sečenu na kocke i krompir sečen na četvrtine. Dolijte vode ukoliko je isparila. Ostavite paprikaš da se kuva dok krompir ne bude skuvan. U činijicu sipajte 150 ml. vode, 2 kašike brašna, promešajte i stavite u paprikaš kada je krompir skuvan. Dodajte peršun i kuvajte još par minuta. Probajte, ukoliko nije dovoljno slano, posolite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU