Naučite još jedan odličan recept: Ovoga jutra pravimo najfiniju i najmekšu punjenu pitu (FOTO/VIDEO)

27. 02. 2021. 000000 09:30

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je za testo:

  • 250 ml toplog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 10 gr kvasca
  • 1 jaje
  • 450-500 gr brašna

Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 1 žumance
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 200 gr šunke listovi

Pročitajte još: Savršena ideja za IDEALAN i zdrav ručak: Probajte karfiol po receptu bake Jele, oduševićete se! (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da bude glatko mekše ne mnogo tvrdo i ostaviti da odmori 30 min. Testo razvući pola cm. Sir izmešati sa žumancetom i pavlakom.

Foto: Privatna arhiva

Testo podeliti na dva dela, pa oba premazati sirom i prekriti sa listovima šunke. Tepsiju veličine 32 cm pokriti pek papirom.

Pročitajte još: Ovo još niste probali: Sva deca ih obožavaju, a izgledaju kao sladoled, samo slan (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Prvo testo preklopiti tri puta, pa ga nožem preseći na pola. Jednu polovinu uviti oko svoje ose i zaviti u krug na sredini tepsije.

Pročitajte još: Budi sva čula: Desert u čaši spreman za tren, sa samo nekoliko sastojaka (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Tako raditi i sa ostatkom testa. Pokriti i odmoriti, pa premazati žumancetom u koji ste dodali 1 kašiku ulja. Po želji posuti susamom. Peći na 210 stepeni C oko 15 min, pa smanjiti na 180 i peći ukupno 40-45 min pokriveno.

Pročitajte još: Korak po korak do savršene ČORBE: Priprema traje samo 10 minuta (RECEPTA)

Vrhunsko mekano kao morska pena. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU