Predlog za ručak: Napravite MUSAKU OD PATLIDžANA (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

08. 03. 2021. 000000 12:00

Foto: Instagram/ kuvarice_manje_zbori

Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.

Potrebno je:

  • 3 srednja patlidžana
  • 2 paradajza
  • 700gr mešanog mlevenog mesa
  • 1/2dcl paradajza
  • 2 pune kašike ajvara
  • so, biber, vegeta, peršunov list
  • kurkuma
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka

Pročitajte još: Korak po korak do savršene ČORBE: Priprema traje samo 10 minuta (RECEPTA)

Priprema:

Patlidzan oljuštite, isecete uzdužno, posolite, pobiberite i stavite kurkumu.

U tiganju propržite crni luk sa dva čena belog luka. Na malo maslinovog ulja propržite patlidžan. Proprženom luku dodate mleveno meso, začine i pržite sve dok meso ne bude gotovo. Nauljite vatrostalnu činiju. Vatrostalnu činiju obložite patlidžanom, dno i ivice posude tako da patlidžan viri spolja.

Pročitajte još: Da li ste jeli GRILIJAŠ ŠTANGLE? Pravile su se u vreme naših baka, a i danas su popularne (FOTO/RECEPT)

Proprženo meso začinite. Meso sipajte u vatrostalnu posudu preko patlidžana. Ajvar pomešate sa 1/2dcl kuvanog paradajza i prelijte preko mesa. Preko preliva poređajte kolutove paradajza i ivice patlidžana savijte prema unutra i zatvorite musaku. Musaku pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 35minuta. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU