Mala tajna za savršen PIRE: Dodajte ovaj sastojak koji sigurno imate u kući

08. 03. 2021. 000000 11:40

Foto: Depozitfoto

Pire-krompir je jedan od najčešćih priloga koji se služi uz meso, ali njegov ukus prvenstveno zavisi od načina na koji ga spremate. Mi vam predlažemo recept za savršen pire.

Pročitajte još: 3 fantastična TRIKA koja će vam pomoći da proverite da li su JAJA i dalje sveža

Krompire operite, ali ih nemojte oljuštiti, već ih samo premažite uljem avokada. Zatim ih stavite u lonac sa vodom u koji ste prethodno dodali morsku so i sastojak koji ovaj recept čini posebnim - pileći ili goveđi bujon - u zavisnosti od vrste mesa koju ćete servirati uz pire.

Nikada voda, uvek mleko.

Bujon će pojačati ukus, a pire će biti kremastiji. Kada se krompir skuva, oljušitite ga, dodaje maslac i mleko - i napravite pire. Takođe, neke domaćice prave pire sa vodom umesto mleka i to je velika greška.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU