Ideja za današnji slatkiš: Pravimo KIFLICE SA SUVIM GROŽĐEM I RUMOM (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

11. 03. 2021. 000000 13:30

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 100 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 500 gr brašna
  • 3 kašike ulja
  • 1 jaje
  • korica limuna
  • 15 gr kvasca
  • soli
  • 1 kašika šećera

Foto: privatna arhiva

Za nadev:

  • 100 gr suvog grožđa
  • malo ruma
  • malo ulja 

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakom mleku, dodati šećer. Kad zapeni kvasac ubaciti u brašno, dodati 3 kašike ulja, soli, koricu limuna i jaje.

Foto: privatna arhiva

Pročitajte još: Korak po korak do savršene ČORBE: Priprema traje samo 10 minuta (RECEPTA)

Sve dobro umesiti po mogućstvu mikserom za testo. Ostaviti testo da odmori 30 min. Testo podeliti na 4 dela.

Obraditi svaki deo testa oblikovati loptice pa pokriti da odmoriti 5-10 min. Svaku lopticu razviti oklagijom malo u dužinu, pa premazati uljem.

Foto: privatna arhiva

U donji deo staviti suvo grožđe koje smo potopili u mlaku vodu i malo ruma (ocediti). Gornji deo testa iseći na tanke trakice koliko se može.

Pročitajte još: Da li ste jeli GRILIJAŠ ŠTANGLE? Pravile su se u vreme naših baka, a i danas su popularne (FOTO/RECEPT)

Uviti testo kao kiflu i ređati u podmazan pleh u krug. Sredina ostaje prazna. Odmoriti 20 min, pa premazati žumancetom. Peći na 190  stepeni c oko 40 min. Fantastičo mirisno. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU