Tradicionalna GIBANICA SA SIROM prema receptu naših baka (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

12. 03. 2021. 000000 08:45

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 150-200 gr sira tvđeg
  • 200 ml jogurta
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 kg tankih kora
  • ulje

Pročitajte još: Napravite sami hrskave INTEGRALNE KROASANE: Korak po korak do savršenog ukusa (FOTO/RECEPT)

Priprema:

Umutiti jaja, dodati sir, jogurt, malo ulja, pa prašak za pecivo i sve izjednačiti. Pleh veličine 24 cm prečnika podmazati uljem. 

Foto: privatna arhiva

Polovinu kora slagati na dno, a druga polovina visi van ivic, Svaku koru malo pokapati uljem i premazati četkicom. Tako uraditi dva reda. Treći red -  zgužvati dve kore kao harmonika, staviti u sredinu, pa premazati nadevom.

Foto: privatna arhiva

Ponovo zgužvati, dodati samo ulje, pa opet u sredinu staviti kore, pa nadev i tako redom dok se ne potroši sve. Ostatatak nadeva istresti na sredinu i na vrh još malo namrviti sira, Ivice saviti ka sredini, ali ne pokrivati već ih malo saviti tako da se sredina sa nadevom vidi.

Pročitajte još: SRBI ne mogu da im odole: Gulaš i knedle na slovački način (FOTO/VIDEO)

Foto: privatna arhiva

Ostatak nadeva premazati kore koje su išle preko ivice. Posuti susamom svetlim okolo, a crnim sredinu. Još malo pouljiti i peći na 200 stepeni oko 50-60 min. Seći toplo. Servirati uz čašu jogurta. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU