Ideja za ručak: PUNJENE PAPRIKE sa mesom (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

12. 03. 2021. 000000 13:15

Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 10 komada manjih paprika
  • 400 gr. mesa (svinjsko ili juneće) mleveno
  • 70 gr. pirinča oblo zrno
  • 2 komada paradajza
  • 1 glavica luka isečen na kocke
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2 čena belog luka
  • 50 ml. ulja
  • 700 ml. vruče vode
  • 1 kocka za supu
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1/3 kašičice tucane paprike
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 grančica peršuna

Uputstvo za pripremu:

Paprike oprati očistiti od peteljki i semenki i na par mesta ih izbockati sa strane.

Pročitajte još: SRBI ne mogu da im odole: Gulaš i knedle na slovački način (FOTO/VIDEO)

Luk iseći na kocke, staviti u tiganj sa uljem, propžiti da omekša, dodati mleveno meso, sitno seckan beli luk, kašiku paradajz pirea, so, biber, 1 kašičicu aleve paprike i tucanu papriku, dodati malo vode da se meso lakše razdvoji (da ne ostanu grudvice) dinstati oko 5 minuta. Kada je meso gotovo, dodati pirinač i sve lepo promešati.

Papike puniti sa kafenom kašikom (bar je meni tako najlakše). Paprike zatvarati sa komadićima paradajza.

U tiganju/šerpi u kojoj smo dinstali meso, sipate oko 30 ml. ulja, 1 kašiku aleve paprike i jednu kocku za supu (isitnite je prstima) Stavite tiganj/šerpu na ringlu da se zagreje i lepo istopi kocka i aleva parika.

Prelite paprike sadžajem iz tiganja,a zatim sa 700 ml. vode. Od gore naseckajte peršun.

Pročitajte još: Odličan biskvitni kolač od koga miriše cela kuća: Probajte i vi i postaće vam omiljeni (FOTO/VIDEO)

Prekrite paprike folijom, Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni sat vremena, nakon sat vremena sklonite foliju i pecite ih jos 40-60 minuta, sve zavisi od rerne.

Kada dobiju ovako lepu koricu, paprike su gotove.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU