Ako ne volite da pržite meso u ulju postoji drugo rešenje: Recept za POHOVANO BELO MESO IZ RERNE

Kristina LJubisavljević

13. 03. 2021. 000000 14:30

Foto: Printscreen/ Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 300 gr. pilećeg belog mesa
  • 50 ml. mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 2 čena belog luka
  • 1/3 kašičice aleve paprike
  • so i biber po ukusu
  • 1 jaje
  • 100 gr. prezli
  • 1 kašika susama
  • 2-3 kašike brašna

Pročitajte još: Pravi BUM od poslastice: Slatkiš sa RATLUKOM kojem nećete moći da odolite (FOTO/VIDEO)

Meso isecite kao na slici. Za marinadu pomešajte: ulje, mleko,senf,sitno seckan beli luk, alevu papriku, so i biber.

Meso ubacite u marinadu, pokrite providnom folijom i ostavite minimum sat vremena. Možete ostaviti i tokom noći.

Pročitajte još: Ideja za ručak: PUNJENE PAPRIKE sa mesom (RECEPT)

Umutite jaje, na drugi tanjir stavite prezle i susam, na treći brašno. Meso prvo uvaljate u brašno, zatim umočite u jaja i na kraju prezle. Ređajte u pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Prelite meso sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU