Predlog za ručak: Probajte SARMIKS - sarmu na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)

15. 03. 2021. 000000 14:00

Foto: Printscreen / Instagram / kuvarice_manje_zbori

Potrebno je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 10 kom. lente slanine
  • 10 kom. lente šunke
  • 10 kom. svinjskih snicli (100 - 150 gr )
  • So,biber
  • Dimljena kobasica,rebra

Pročitajte još:Predlog za nedeljni ručak: Svinjski gulaš sa pivom (RECEPT)

Priprema:

Glavicu kupusa oprati i odvojiti listove za sarmu. Svaku šniclu posoliti, pobiberiti. Slaninu iseći na listove kao i šunku. Na svaki list kupusa staviti šniclu, slaninu, šunku i umotati sarmu. Poređati ih u keramički pleh, sipati vodu kao za sarmu. poklopiti i sve staviti u zagrejanu rernu na 230 stepeni i kuvati oko 5 sati. Možete jesti sa pireom i pavlakom, a moze bez ičega.

Preukusno je. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU