Zašto muškarci koji treba da operišu prostatu biraju LASER?

Jelena Blažić

29. 03. 2021. 000000 08:55

Foto: Promo

Prostata stvara svakodnevne neprijatnosti muškarcima starijim od 50 godina. Iako raznovrsne, žalbe se uglavnom svode na probleme s mokrenjem i na progresivno smanjivanje mlaza urina. Ako jedna grupa muškaraca pati od učestalih poziva i čestih odlazaka u toalet, druga gotovo da i ne izlazi iz toaleta zbog otežanog mokrenja i nemogućnosti potpunog pražnjenja bešike. Konsultacija sa urologom je obavezna. U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE radi se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE. Pregled obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA.

Lečenje započinje lekovima koji samo ublažavaju situaciju, ali ne mogu zaustaviti rast prostate. Kada lekovi ne pomažu, pristupa se operativnom lečenju. Standardna interevencija za manje žlezde je TURP (transuretralna resekcija prostate), gde se prostata seče uz pomoć struje, a za velike – klasična, otvorena operacija. Mnogi muškarci koji godinama pate od uvećane prostate lečeni su ovim metodama više puta. Zato danas kad je neophodno ponovno lečenje, logično je da se okreću hirurgiji najviše klase – laserskoj. 

Širom sveta razvijeno je nekoliko laserskih sistema za uklanjanje adenoma prostate, a svaki od njih ima nekoliko generacija lasera. Nesumnjivo, najbrže se razvija laserska tehnologija Tulijuma, koja sada poseduje sistem četvrte generacije, snage od 200 vati. A to donosi određene prednosti u procesu operacije: beskrvnost, brzinu, efikasnost. To znači da se prostata u potpunosti isparava uz pomoć laserskog vlakna, bez rizika od gubitka krvi, produženog ostajanja u bolnici, bez obzira na obim ili na prateća oboljenja.

SAZNAJ VIŠE: Kako se uvećana prostata uklanja laserom?

Tulijum laser je najnovije dostignuće u hirurgiji prostate, a Tulijum od 200 vati – njegov najnoviji model. U poređenju s postojećim laserima, pored toga što ima najveću snagu, on je i maksimalno precizan pri prodiranju u tkivo – samo 0,2 mm. Laserska hirurgija prostate laserom Tulijum od 200 vati osigurava komfor, brzinu i kvalitet rezultata. Na raspolaganju muškarcima samo u Laser Medu. 

Tulijum laser od 200 vati omogućava hirurgu da operiše:
 
- sa svim tehnikama ustanovljenim u laserskoj hirurgiji prostate – tim Laser Meda prednost daje vaporizaciji (isparavanju), zato što je minimalno invazivna i bezopasna po okolna tkiva;
 
- bez opasnosti, do same kapsule prostate – vodeća preciznost od samo 0,2 mm prodiranja u tkivo omogućava hirurgu da ukloni uvećano tkivo, bez rizika od probijanja kapsule;
 
- uz kraće vreme provedeno pod anestezijom – što je jača laserska energija, to je veća brzina isparavanja tkiva prostate. I tu Tulijum od 200 vati nema konkurencije.
 

Foto: Promo 

 

LASER MED - 4 filijale u Bugarskoj i Srbiji, prvoklasna tehnika i 10-godišnje iskustvo u laserskoj hirurgiji prostate.

tel. 011 7 357 357  
mob. 069 5 357 357
www.lasermed.rs