Kako da jedemo SIROVI BELI LUK? Ideje za testenine, salate i doručak

Kristina LJubisavljević

18. 03. 2021. 000000 14:50

Foto: Deposit

Pitate se kako da uvrstimo beli luk u ishranu?

Zapravo sve što vam je potrebno su enzimi, a enzim zvani alicin se aktivira kada se beli luk sitno isecka ili zdrobi. Čak i mala količina belog luka tretirana na ovakav način može da vam donese velike koristi.

Pročitajte još: Napitak pun zdravlja: Probajte magični spoj peršuna i limuna (RECEPT)

  • Koristite ga kao dodatak testeninama i slanim jelima – Problem sa belim lukom je u tome što se njegova zdrava jedinjenja razgrađuju na temperaturama iznad 60 stepeni Celzijusa. U tom je pogledu poželjno dodati ga obroku koji pripremate pri kraju procesa kuvanja.
  • Koristite ga kao dodatak salatama – Sitno izrendan beli luk je odličan način da začinite vaše omiljene sveže salate.
  • Ukrasite vaš jutarnji obrok – Ako volite jutro da započnete sa parčetom tosta i avokadom u tankom sloju, dodatak u vidu belog luka je sve što vam treba da ukrasite vaš doručak

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU