ČIMIČURI jedite redovno ako vežbate ili držite dijetu

12. 05. 2021. 000000 15:00

Foto: Depozitfoto

Način ishrane je oduvek predstavljao imperativ za one koji drže do zdravlja, ali i lepog izgleda. Naročito o tome šta i koliko jedu vode računa osobe koje aktivno treniraju i idu u teretanu.

Pročitajte još: Da li ste znali da žene koje vežbaju bolje zarađuju?

Ukoliko se bavite bodi-bildingom, predlažemo vam obrok za večeru koji je zasnovan na nutrijentima neophodnim za uspešan trening. To je šnicla sa dinstanim lukom i šargarepom, čimičuri sosom i pinjolama.

Ako niste znali, čimičuri sos je najzastupljeniji u Argentini i Urugvaju, postoje njegove dve varijante (crvena i zelena), odličan je dodatak crvenom i živinskom grilovanom mesu, a služi se i uz ribu.

Pročitajte još: PROTEIN DIJETA jača mišiće i idealna je za ljubitelje mesa (MENI)

Recept za čimičuri:

Za čimičiru sos potrebno je da izblendirate 12 strukova korijandera, bosiljka i peršuna, čen belog luka, 1/2 kašike tucane crvene paprike, rendanu koru i sok 1/2 limuna, 1/2 kašike jabukovog sirćeta, 200 ml maslinovog ulja i posolite i pobiberite po ukusu.

Čimičuri: zeleno i crveno Foto: Depozit

Pročitajte još: Rešite se bolova u leđima: Ovo su tri idealne vežbe za kičmu

Šniclu ispržite nekoliko minuta na ugrejanom kokosovom ulju, s obe strane, dok ne dobije smeđu boju. Sklonite sa ringle i ostavite da odstoji pet minuta. Izdinstajte na puteru pet malih šargarepa i četiri mlada luka, dok ne omekšaju, dodajte so, biber i jabukovo sirće. Isecite šniclu i poslužite je sa povrćem, čimičuri sosom i pinjolama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU