Plementi čin mladića: Doniranjem organa spasio život najboljem drugu (VIDEO)

Jelena Blažić

20. 03. 2021. 000000 21:30

Foto: YouTube printscreen /Novosti

Ovaj hrabri mladić je donirao bubreg svom najboljem drugu.  Iako su rođeni u različitim državama, Nikola i Luka su se pre pet godina upoznali, kada je Subašić došao da živi kod Vasiljevićevih roditelja u Zemunu.

Pročitajte još: JEZIVO! Potrošio 35 hiljada evra kako bi izgledao kao Instagram filter (FOTO)

Počeli su da se druže i postali jedni od najboljih prijatelja, a onda je došla 2017. godina, kada je Luka saznao dijagnozu koja je bila opasna po život. Nikola je bez razmišljanja odlučio da svom drugaru donira bubreg i 70 % svoje jetre. Transplatacija je izvršena uspešno, iako je rizik bio veliki, Luka je spašen sigurne smrti.

- To sam uradio za drugara. I drugi u ovome vide veliku čovečnost, jer smo mi svi zaboravili na prave vrednosti . rekao je Nikola u emisiji ispovesti za koja se emituje na Jutjub kanalu Novosti.

Pročitajte još: Jedini snimak koji postoji: Ovako je izgledala Ana Frank pre Drugog svetskog rata (VIDEO)

- Lukina majka me gleda kao da sam njeno dete. Videla je kroz šta smo sve prošli, videla je i ona da to nije bilo lako, ali smo prošli nekako. Zahvalna mi je što sam joj spasio dete - kaže ovaj skromni mladić, čije je prijateljstvo sa Lukom danas još jače i postali su nerazdvojni.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU