Za ovaj ručak ili večeru potrebno je samo 15 minuta: TALJATELE SA SLANINOM (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

22. 03. 2021. 000000 14:00

Foto: Didy kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Taljatele skuvajte u slanoj vodi (oko 200 gr). Naseckajte 2 mlada luka na kolutove, malo posolite pa ubacite u tiganj sa nekoliko kašika ulja. Zatim dođte 50 gr. slanine.

Pročitajte još: Da bi im brak bio sladak i dugovečan MLADE NEVESTE sutra mese 40 kolačića - MLADENČIĆA! (RECEPT)

Propržite oko 5 minuta, pa dodajte 150 gr. bukovace, biber, malo tucane ljute paprike i pola kašičice origana. Sve zajedno pržite oko 7, 8 minuta pa dodajte taljatele, 100gr. mocarele isečene na komadiće i malo vode u kojoj su se kuvale taljatele.

Promešajte i ostavite na šporetu dok se mocarela ne istopi. Ako ne volite bukovače, možete staviti šampinjone, a ako nećete mocarelu, možete staviti kačkavalj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU